Ābolu pīrāgs


Sastāvdaļas:
700 g ābolu;


1 tējk. kanēļa;


5 ēd. k. cukura';

2 glāzes miltu;

150 ml eļļas;

1 tējk. vaniļas cukura;

2 olas

Pagatavošana: 
Mīkla:
1) Traukā ielej apmēram 150 ml olīveļļas, piesitam 2 oliņas, pieber vaniļas cukuru, 3 ēd. k. parastā cukura.
2) Visu kārtīgi sakuļ kopā viendabīgā masā, piejauc klāt glāzi miltu un atkal kārtīgi samaisa.

3) Pakāpeniski pievieno otru glāzi miltu, mīklu sāk mīcīt ar rokām.
4) Kad mīkla izmīcīta, to uz 10 min. ievieto saldētavā.
Pildījums:
5) Sagriež ābolus, pārkaisa ar kanēli, cukuru un apmaisa.
6) Mīklu ņem laukā no saldētavas, sadala 2 pikučos. Vienu kārtīgi izrullē un ieklāj formā, tad pa virsu liek ābolu maisījumu.
7) Otru mīklas pikuci izrullē un sagriež strēmelītēs, no kurām taisa "restīti" pāri pildītajam traukam.
7) Kad reste gatava un pārlikta pāri pīrāgam, liek visu cepeškrāsnī uz 200 grādiem, aptuveni uz 15 min.
8) Servē ar plombīra saldējumu.
Padalies

laukudzive.lv © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress