Grieķu salāti (klasiskie)

Sastāvdaļas

Maltīte 2 personām.
2. salāta lapas
4. tomāti
3. sarkanie sīpoli
3. gurķi
Svaigas bazilika lapas (nedaudz)
Melnas olīves
4. ēdamkarotes extra virgin olīveļa
50g fetas siers

Pagatavošana: 20 min.

Salātu lapas saplēšam lielos gabalos un izklājam bļodas apakšā.
Sīpolus jāsagriež grdzenos.
Tomātus nepieciešams blanšēt - (tomātā ar spicu nazi sadur daudzus mazus caurumus. Ar karotes palīdzību uz 5sec ieliek vārošā ūdenī. Nekavējoties tomāts jāieliek ledus ūdenī, lai atpūšas. Pēctam pavisam viegli varam noņemt mizu). Blanšētos tomātus sagriezam lielos gabalos.
Gurķi jānomizo un jāiztira no viduča visas sēkliņas. Pēctam sagriež lielos gabalos.
Tomātus, sīpolus, gurķus novietojam uz salāta lapām. Pievietojam olīves un svaigās bazilika lapas. Aplejam ar olīveļu. Pa virsu liekam no aitas piena pagatavoto fetas sieru (var ari izmantot kazas sieru, bet nekādā gadījuma no govs piena taisīta. Tas ir par mīkstu un pārāk ātri izjūk - var sabojāt visu maltīti). Uzmaļam pa virsu piparu - Labu apetīti! :)

Avots: www.receptes.lv
Padalies

laukudzive.lv © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress