Kesediljas



Kopīgas brokastis brīvdienu rītos ir teju katras ģimenes iecienīto tradīciju vidū, kad lēni un bez steigas tiek baudīta ne tikai garda maltīte, bet arī kopā būšanas mirkļi. Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka vienkāršas maltītes, kuras būs pa spēkam arī bērniem, ja tie vēlēsies vecākiem brīvdienu rītā sarūpēt īpašu pārsteigumu.

Kesediljas

Pagatavošana laiks: 15 min, porcija: 4 cilvēkiem

Nepieciešams:

Pilngraudu tortiljas - 4 gab.

Pesto – 4 ēdamk.

Siers – 150 g

Šķiņķis – 150 g

Ķiršu tomāti – 250 g

Spinātu lapas

Pagatavošana:

1. Pilngraudu tortiljas pārsmērē ar pesto

2. Virsū liec nedaudz rīvēta, vai sagriezta šķēlēs siera un spinātu lapas

3. Sagriez ķiršu tomātus un liec pa virsu sieram un spinātu lapām

4. Tad liec virsū šķiņķa un siera šķēli

5. Pārloki tortilju uz pusēm un uz 4 minūtēm liec cepties grilā

6. Servē veselu, vai sagriez mazākos gabalos

Aikāgaršo padoms! Kesediljas vari gatavot arī no citiem produktiem, piemēram, šķiņķa vietā izvēlēties vārītu vistas gaļu. Lai grila tīrīšana pēc kesedilju gatavošanas būtu vienkāršāka, ietin tās cepampapīrā – tā siers tecēs tieši cepamā papīra “kabatiņā”. Turklāt kesediljas vari gatavot ne tikai uz grila, bet arī cept uz plīts.

 
Padalies

laukudzive.lv © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress