Ķiploku Pastaroni



Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 1 glāze rīsu

  • ¼ glāzes makaronu – (špageti salauztu pa 1cm)

  • 1 karote sviesta

  • 1 ķiploks

  • ½ tējkarote sāls

  • 1 šķipsniņa sagrieztu pētersīļu

  • 1 šķipsniņa garšvielu – (Santa Maria – Piedeva Kartupeļiem)

  • 2,5 glāzes ūdens


Pagatavošana:

Sviestu ieliek katliņā un izkausē. Klāt pieber rīsus un makaronus. Apcep sviestā tik ilgi kamēr paliek brūngani. Pieliek klāt smalki sagrieztu ķiploku, sāli, pētersīļus un garšvielas. Visu pārlej ar ūdeni un vairākas reizes maisot vāra kamēr viss ūdens novarās. Tad atstāj pastāvēt kādas 5 min, lai rīsi paliek mīkstāki. Pasniedz kā piedevu pie gaļas ēdieniem.

 
Padalies

laukudzive.lv © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress