Pīlādžu sukādes



Kaltēti pīlādži - dabīgajiem vitamīniem ziemā.

Nepieciešams:
1kg pīlādžu;
500g cukura

Pēc pirmajām salnām ievāc ogas, sašķiro, nomazgā, blanšē 3-4 minūtes, tad 12-15 stundas mērcē aukstā ūdenī, bieži to mainot.

Nosusina, pārkaisa ar cukuru un kaltē.

Ogas kaltēt var speciālajā ogu un augļu žāvētājā vai cepeškrāsnī. Izvēloties otro variantu, ņem vērā - vispiemērotākā temperatūra kaltēšanai cepeškrāsnī ir 50 grādi – tā. Kaltē aptuveni 4-5 stundas, cepeškrāsns durtiņām jābūt pavērtām.
Padalies

laukudzive.lv © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress