Piparkūku kakao ar dedzinātiem zefīriem


Nepieciešams:

  • Kakao – 4 ēdamk.,

  • Ūdens – 200 ml,

  • Brūnais cukurs – 3 ēdamk.,

  • Piens – 400 ml,

  • Salds krējums – 200 ml,

  • Piparkūkas (samaltas) – 1 sauja,

  • Zefīrs – 4 pusītes.


Pagatavošana laiks: 10 min
Pagatavošana:

1. Uzvāri ūdeni un sajauc kopā ar kakao un 1 ēdamkaroti cukura
2. Sakarsē pienu, pievieno 1 ēdamkaroti cukura
3. Viegli uzputo saldo krējumu ar 1 ēdamkaroti cukura
4. Ja tev mājās ir brulē krēma deglis, tad apdedzini zefīrus, tā, lai tie kļūst mīkstāki un gardāki. Tāpat zefīrus var apdedzināt arī cepeškrāsnī – sakarsē to līdz 200 g, grila režīmā, liec apdedzināties uz 2 līdz 5 minūtēm
5. Krūzē lej kakao, tad pienu un putotu krējumu
6. Pārber ar piparkūku drumstalām un virsū liec zefīrus

Aikāgaršo ideja!
Ja esi kafijas cienītājs, tad lielisks saldinātājs pie tās būs zefīrs, kā rezultātā nebūs nepieciešams piens, bet dzēriens izdosies lielisks.

 

 

 

Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis
Padalies

laukudzive.lv © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress