Sāļās biezpiena pankūkas



Nepieciešamās sastāvdaļas:

500g biezpiena
3 olas
~75g (3 ēdk.) skāba krējuma
75g miltu
3 ēdk. mannas
½ tējk. sodas
sāls
1-2 tējk. maltu ķimeņu
1 pušķītis sablenderētu diļļu
3-4 zariņi sablenderētu pētersīļu

Mērcei:

200g skāba krējuma
1 nažgaliņš sāls
pipari, sasmalcināti lociņi
daži pilieni Tabasco
25g sablenderētu diļļu
50g rīvēta siera
100g rīvētu redīsu
20g majonēzes
Pagatavošana:

Biezpienu ar koka karoti saberž ar cukuru vai sāli (atkarībā no pankūciņu veida), sāli, sodu, pievieno olas, krējumu un samaisa. Tad iejauc mannu un miltus. Cep uz pannas sakarsētā eļļā mazas, gaiši brūnas pankūciņas – uz liesmas, kas pa vidu starp minimālu un vidēju (citādi virspuse apdeg, bet vidus paliek jēls, neizcepies). Iznāk apm. 40-45 gab.

Uzmanību! – Uz 1 pankūciņu nedrīkst ņemt vairāk mīklas kā ½ ēdamkarotes, jo tiklīdz tās ir lielākas, tā apgriežot izjūk.
Sāļās pankūkas(tās pēc garšas atgādina ceptu sieru) pasniedz vienkārši ar skābu krējumu vai ar minēto mērci un svaigiem tomātiem (ja ir pie rokas).

 
Padalies

laukudzive.lv © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress