Gardā burkānu kūka



Nepieciešamās sastāvdaļas:

6 tases rīvētu burkānu

1 tase brūnā cukura

50g lāceņu ievārījums

4 olas

1 1/2 tase cukura

1 tase augu eļļas

1 tase sakapātu valriekstu

2 tējk. vaniļas ekstrakta

1 tase sastampāta un nosusināta ananāsa

3 tases miltu

1 1/2 tējk. sodas

1 tējk. sāls

4 tējk. malta kanēļa

Pagatavošana:

Vidēja izmēra bļodā sajauc rīvētos burkānus ar brūno cukuru. Uz 1 stundu atliek malā. Sakarsē krāsni līdz 175ºC. Ietauko un apkaisa ar mannu divas kūkas formas (~24cm diametrā). Lielā bļodā sakuļ olas. Nepārtraukti kuļot, pakāpeniski pievieno cukuru, eļļu un vaniļu. Iemaisa sastampāto ananāsu. Sajauc miltus, cepamo sodu, sāli, kanēli un kārtīgi iejauc masā. Visbeidzot pievieno burkānu maisījumu un valriekstus. Gatavo masu vienmērīgi sadala pa abām pannām. Cep 45 – 50 minūtes (labi sakarsētā krāsnī) līdz kūka šķiet gatava (to var pārbaudīt, iebakstot sērkociņu kūkā – ja tas neapķep ar mīklu, tad kūka ir gatava). Pirms izņemt kūku no pannām, tā 10 minūtes jāatdzesē. Kad kūka pilnībā atdzisusi, to var apziest ar krēmveida siera masu (sajauc krēmveida sieru ar pūdercukuru un mazliet sviesta).

 
Padalies

laukudzive.lv © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress