Kabaču un apelsīnu ievārījums


Nepieciešams:

  • Kabači – 1 kg,

  • Apelsīni – 3 gab.,

  • Cukurs – 1 kg,

  • Kanēlis – 1 tējk.,

  • Citrons – 1 gab.


Pagatavošanas laiks: 40 min.

Pagatavošana:
1. Nomizo kabaci, attīri no sēkliņām, sagriez smalkāk un liec katlā.
2. Pierīvē citrona un apelsīnu mizu, pievieno kanēli un cukuru.
3. No apelsīniem un citrona izspied sulu, lej katlā.
4. Kabačus vāri vismaz 25- 30 minūtes, līdz tie izšķīduši, kļuvuši caurspīdīgi.
5. Kad ievārījums gatavs pildi to burciņās.

Aikāgaršo padoms! Ja vēlies, lai ievārījums būtu viendabīgāks izspied to caur sietu, vēlreiz sakarsē un tikai tad pildi burciņās.

To der zināt!
Kā jau lielākajai daļai ievārījumu, arī šim cukura un pamatprodukta attiecībai jābūt 1:1, lai tas varētu glabāties un nebojāties ne vienu gadu vien.
Cukurs darbojas kā konservants, tomēr atcerieties, ka traukam jābūt sterilam, tīram un sausam, lai ievārījums nesaskābtu.
Pēc atvēršanas ievārījumu ieteicams glabāt ledusskapī. Un, protams, tā kā tajā ir daudz cukura, – lietot samērīgā daudzumā.

 

 

Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis
Padalies

laukudzive.lv © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress