3 receptes ar svaigu gurķi pavasara ieskandināšanai



Latvijā jau iespējams iegādāties pirmos pašmāju gurķus, kas nozīmē – ir laiks palutināt draugus un ģimeni ar svaigu sezonas uzkodu. Gurķa garšas īpašības ļauj to izmantot dažādos ēdienos – trīs aktuālas receptes atklāj Z/S “Kliģeni” vairumtirdzniecības vadītājs Reinis Reķis.

Aukstā zupa “Dārznieka valdzinājums” 8 personām

- Katlā smalki sarīvē 4 garos gurķus ar mizu;
- Pievieno divas  350 gramu burciņas ar rīvētām galda bietēm;
- Pārlej ar vienu paciņu provansas majonēzes;
- Sašķidrina ar litru kefīra;
- Tumīgākam virumam sagatavo 6 vārītas olas;
- Sāls un mārrutki pēc pašu vēlmēm;
- Ja zupa ir pa biezu, tad pievieno ūdeni;
- Nodegustē vai laba sanākusi un ceļ galdā!

Uzkoda “Kliģenu sapnis”

- Šķīvī izkārtojam plānās rudzu sausmaizītes
- Maizīšu vēderiņiem uzklāj svaigo sieru ar marinētiem gurķiem un zaļumiem;
- Pa virsu uzgriež svaigu “Kliģenu” gurķi un smeķē. Gardu muti!

Dzēriens 30 sekundēs

- Krūzē ielej atdzesētu avota ūdeni;
- Nomizo gurķim mizu, sasmalcina un iemet krūzē;
- Samaisa dzērienu un bauda. Gardu muti!

 
Padalies

laukudzive.lv © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress