Gardēžu sapnis mājas apstākļos- Krēms brulē



Sastāvdaļas:

1l saldais krējums
10 olas
cukurs
apelsīnu sula
piparmētru lapiņas (dekorēšanai)

Pagatavošana:

Atdala 8 olas dzeltenumus un 2 veselas olas. Olām pieber cukuru, samaisa.

Uzsilda saldo krējumu un pēc tam pagaida, kamēr viņš nedaudz atdziest. Kad atdzisis, pielej klāt cukura, olu maisījumam un samaisa.
Formiņas apakšā būs nepieciešams likt apelsīnu-cukura sīrupiņu. To var pagatavot izkausējot 100 gr cukura un tam pielejot klāt 200 ml apelsīnu sulas.

Tālāk formiņā lej sīrupu un pēc tam tajā viegli jālej brulē masa tā, lai sīrupiņš paliek apakšā.

Krāsns jāuzsilda līdz 110 grādiem. Cepam pannā obligāti jāielej ūdens, jo ja tas netiks izdarīts, saldais pārvērtīsies par saldu omleti. Kad tas izdarīts, cepampannu ar formiņām liek krāsnī cepties uz aptuveni 40 min- 1 h.

Receptes autors pavārs Ģirts Vārpa norāda, ka šis brulē ir nedaudz citādāks kā tā oriģinālreceptē, jo pa virsu netiek dedzināts cukurs- tam ir speciāli pagatavots sīrupiņš. Pavārs iesaka šo recepti, jo tā ir samērā viegli pagatavojama mājas apstākļos, jo ja nav iespējas cukuru karamelizēt ar dedzināšanu, tad ir šāds viegls risinājums ar sīrupu.

 
Padalies

laukudzive.lv © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress