Biešu pankūkas ar putotu cidoniju krēmu


Nepieciešams:

Pankūkām

• Vārītas bietes – 400 g,
• Olas – 2 gab.,
• Milti – 120 g,
• Cukurs – 2 ēdamk.,
• Apelsīni – 2 gab.,
• Sāls – 1 šķipsniņa,
• Eļļa cepšanai,
• Kanēlis – 1 ēdamk.,
• Soda – ½ tējk.

Krēmam

• Cidoniju sula – 50 ml,
• Krēmsiers Rimi – 200 g,
• Olas – 1 gab.,
• Cukurs – 1 ēdamk.

Pagatavošana laiks: 40 min

Pagatavošana:

• Samal vai izberz caur sietu bietes, pievieno olas, cukuru, kanēli un šķipsniņu sāls

• Masai pierīvē apelsīna miziņu un sulu no apelsīniem

• Visu sajauc viendabīgā masā un pievieno miltus, sodu. Ja vēlies pankūku mīklu nedaudz šķidrāku, pielej mazliet piena, ūdeni vai apelsīnu sulu

• Uz sakarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā cep pankūciņas

• Kamēr pankūkas cepas, pagatavo krēmu

• Sakul olu ar cukuru biezā masā, pievieno krēmsieru, cidoniju sulu un sakul

Aikāgaršo padoms!

Ja pievienosi mīklai vairāk piena, sulas vai ūdens, iegūsi gardas plānās pankūkas.

 

Autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis
Padalies

laukudzive.lv © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress