Turku zirņu pankūkas ar sēnēm



Nepieciešamās sastāvdaļas:

pankūku mīklai:
50 g turku zirņu miltu
120 g ūdens
15 ml olīveļļas
½ tējk. cepampulvera
¼ tējk. sāls
¼ tējk. cukura

pildījumam:
1 nomizots sīpols, smalki sakapāts
300 g sēņu (austersēnes vai šampinjoni), sagrieztas
jūras sāls pēc garšas
svaigi malti melnie pipari pēc garšas
eļļa cepšanai, cik nepieciešams
4 olas

Pagatavošana:

Pagatavo pankūku mīklu. Turku zirņu miltiem pievieno cepamo pulveri, sāli, cukuru, ūdeni un olīveļļu. Kārtīgi samaisi ar putojamo slotiņu, lai neveidojas kunkuļi, un atstāj uz 30 minūtēm, lai mīkla ievelkas.Sīpolu smalki sakapā, sēnes sagriez gabaliņos. Pannā sakarsē eļļu un apcep sīpolus zeltainus. Pievieno sēnes, sāli, melnos piparus un viegli apcep uz nelielas liesmas, lai sēnes nesāk atsuloties.Pagatavo bez čaumalām vārītas olas. Katliņā uzvāri ūdeni, pievieno sāli un nogriez uguni, lai ūdens knapi burbuļo. Mazā trauciņā iesit olu un uzmanīgi ieslidini to ūdenī. Vāri olu apmēram 2 minūtes – gatavai olai baltums būs sarecējis, bet dzeltenums būs vēl šķidrs. Izņem olu no ūdens un nosusini uz papīra dvieļa. Pagatavo pārējās olas.Pannā uzsildi eļļu un uzliec 1 ēd.k. sēņu pildījuma. Virsū uzlej 2 ēd.k. mīklas un apcep pankūku no abām pusēm. Pankūku mīkla ir ļoti šķidra, tāpēc ērti izmantot nelielu metāla riņķi – liec pildījumu iekšā, uzlej mīklu un, kad pankūka no vienas puses apcepusies, ņem to nost.Pasniedz pankūkas ar olām, kas vārītas bez čaumalām, un svaigiem zaļumiem.
Padalies

laukudzive.lv © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress