Kas notiek ar mūsu organismu, kad atsakāmies no gaļas

Ir sācies Lielā gavēņa laiks, kad daudzi izvēlas atteikties no gaļas produktiem. Nav nozīmes vai tas ir reliģisku apsvērumu dēļ, vai vienkārši ir vēlme mainīt uzturu, būtiski ir saprast, kas notiek, kad izslēdzam kādu pārtikas grupu no savas ēdienkartes. Portāls "The List" atklāj, kā atteikšanās no gaļas produktiem ietekmē mūsu veselību.

1. Organismam trūks vitamīni

Lai gan atteikšanās no gaļas daudzējādā ziņā organismu ietekmē pozitīvi, ir tomēr arī trūkumi šādam uzturam. Atsakoties no gaļas, papildu jālieto uztura bagātinātāji, kas nodrošina nepieciešamos vitamīnus, kurus parasti uzņemam ar gaļas palīdzību.

Neēdot gaļu, organismam trūkst cinka, tādejādi vājinās imūnsistēma, veicināti tiek atmiņas zudumi. Cinka trūkums ietekmē redzi un garšas izjūtu, veicina matu izkrišanu un niezi. Arī Omega-3 un B12 ir svarīgi uztura bagātinātāji, kuri atrodami gaļā.



2. Var samazināties svars

Lietojot uzturā vairāk dārzeņu, iespējams zaudēt svaru. Saskaņā ar pētījumu, ko Džordža Vašingtona universitātē veicis doktord Nīls Bernards, cilvēki, kuri savā uzturā lietoja dārzeņus un atteicās no gaļas, dažu nedēļu laikā zaudēja vairākus kilogramus.

Tomēr ir arī "ēnas puses" - mainot uzturu un atsakoties no gaļas, ķermenis var īslaicīgi uzblīst, īpaši, ja jaunajā uztura plānā nav iekļauti pākšaugi.

3. Var pieaugt nervozitāte un parādīties depresija

Atteikšanās no gaļas var ietekmēt arī mentālo stāvokli. Daži ārsti novērojuši, ka pacientiem, kuri atteikušies no gaļas, palielinās trauksmes sajūta un veidojas depresija. Taču jāatzīmē, ka šie secinājumi ir neviennozīmīgi.



4. Uzlabosies ādas stāvoklis

Neticami, taču āda var sākt izskatīties labāk, pārtraucot ēst gaļu. Tomēr jāatzīmē, kas tas notiks tikai tad, ja uzturā tiks lietosi daudz augļus un dārzeņus, kuri ir bagāti ar antioksidantiem. Tajos esošie vitamīni cīnās ar brīvajiem radikāļiem organismā, kas izraisa ādas problēmas.

5. Mazināsies gremošanas sistēmas traucējumi

Vairāki akadēmiskie pētījumi parādījuši, ka atteikšanās no dzīvnieku izcelsmes produktiem pozitīvi iedarbojas uz mūsu organismu, jo tādejādi vairojas aizsargājošie mikroorganismi. Taču der atcerēties, ka tas attiecas uz tiem, kuri savu ēdienkarti papildina ar papildus augļiem un dārzeņiem.
Padalies

laukudzive.lv © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress