Rīgas Centrāltirgū jau šā gada āboli un citi labumi

Āboli iepriecina ar lielu krāsu un garšu dažādību, un Rīgas Centrāltirgū jau nopērkama šā gada raža.

Ābolu tirgotāju vēl nav ļoti daudz, un piedāvājumā šobrīd četras šķirnes - Baltie dzidrie maksā no 1,30 līdz 1,50 eiro kilogramā, Ženēva - no 80 centiem līdz 1,50 eiro, Rožu āboli un Piros - 1,50 eiro kilogramā.

Savukārt citiem rudens vēstnešiem - sēnēm - šonedēļ vērojams neliels cenu kritums. Piemēram, gailenes tagad nopērkamas par diviem līdz trīs eiro litrā vai par pieciem līdz sešiem eiro kilogramā, bet baravikas maksā četri līdz seši eiro (ap puskilogramu). Savukārt zemestauki maksā desmit eiro kilogramā. Cenu lejupslīde turpinās arī lielogu mellenēm - tās iespējams iegādāties par četriem līdz 5,50 eiro kilogramā. Parastās mellenes maksā no 1,80 līdz 2,50 litrā.

Ja ziemā kārojas gardas un veselīgas no pašmāju ogām spiestas sulas, tad pēdējais laiks sākt rīkoties, piemēram, vēl Centrāltirgū ir iegādājamas jāņogas un upenes. Piedāvājums gan ar katru nedēļu iet mazumā, un ogām sezona praktiski beigusies. Jāņogas maksā 1,50 eiro, bet upenes - 80 centu kilogramā.

Plūmes maksā no viena līdz 1,80 eiro kilogramā, avenes no diviem līdz 2,50 (500 gramu) vai 3,50 eiro kilogramā, ērkšķogas no 1,20 līdz 3,50 eiro kilogramā, ķirši no 1,20 līdz trīs eiro, zemenes no 3,90 līdz 4,70 eiro. Centrāltirgū plaša vietējo zemnieku izaudzētā produkcija. Tomātiem cena ir robežās no 80 centiem līdz 3,50 eiro kilogramā, gurķi pārsvarā maksā 70 vai 80 centu.

Kartupeļi nopērkami, sākot no 30 centiem. Sviesta pupas maksā no 1,20 līdz 1,50 eiro, burkāni maksā 60 līdz 80 centu par buntīti vai viens eiro kilogramā, kāposti - 60 vai 70 centu, ziedkāposti - no viena līdz 1,50 eiro kilogramā, kabači - ap 50 centu, cūku pupas no 80 centiem līdz vienam eiro. Sarkanās bietes var nopirkt par 60 centiem līdz vienam eiro kilogramā, sīpolus no 1,20 līdz 1,50 eiro, ķiploki maksā četri līdz pieci eiro kilogramā.

Pieminēšanas vērta ir arī kāda jauna tirdzniecības vieta Sakņu paviljonā - veikals Pīles māja, kur noteikti ir jāiegriežas, ja kārojas kādas īpašas delikateses, kārumi un dažādas izmeklētas izejvielas. Veikala saimniece Linda Konrade stāsta, ka veikalā atrodama Baltijas mājražotāju produkcija, kur iztikts bez krāsvielām un dažādām e vielām. Tā teikt, maksimāli dabiski produkti. Šobrīd klienti ļoti iecienījuši Ļaudonas Kamambera sieru - 100 gramu maksā 1,20 eiro. Piedāvājumā dažādas sulas, ievārījumi. Nopērkama arī Latvijā audzēta čili produkcija, kas būs lielisks maltītes papildinājums - burciņa maksā 5,93 eiro, mājās gatavoti makaroni - 2,90 eiro, kaņepju sēklu eļļa maksā 5,81 eiro, kaņepju milti - 1,86 eiro (250 gramu). L. Konrade skaidro, ka kaņepju milti ir proteīnu un šķiedrvielu avots, kas ir vērtīgs sportistiem un varētu raisīt interesi zaļo kokteiļu cienītāju vidū. Bet no šiem miltiem var arī cept pankūkas - sanākšot zaļganas. Gaidāms, ka sortimentu drīzumā papildinās, piemēram, gliemežu un izmeklētu zivju konservi, vīni. Veikalā var iegādāties arī dažādas interesantas dizaina lietas un nepārtikas preces, piemēram, bambusa zobu birstes.
Foto: Jeremy Keith/ https://www.flickr.com/photos/adactio/ https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/
Padalies

laukudzive.lv © 2020 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress