Salāti meksikāņu gaumē



Nepieciešamās sastāvdaļas:

Tomāti: 2 gab
Konservēta kukurūza: 1 burciņa
Zaļā saldā paprika: 1 gab
Vārīti rīsi: 150 g
Banāni: 3 gab
Garneles: 150 g
Kinza: 1 mazs kūlītis
Sālīti apcepts arahiss: 50 g
Pētersīlis: 2 zariņi
Sarkanie maltie pipari
Sāls
Eļļa: 100 ml
Citronu sula: 1 citrons
Sālsūdens nokonservētas kukurūzas: 2 ēdamkarotes

Pagatavošana:

Apcepiet parikas strēmeles, noņemiet mizu un sēklas un sagrieziet gabaliņos. Aplaucējiet tomātus, noņemiet miziņu, pārgrieziet uz pusēm, izņemiet sēklas, sagrieziet gabaliņos. Notīrīt banānus, sagriezt gabaliņos. Sasmalciniet arahisu. Smalki sagriezt pētersīļus un kinzas lapas. No kukurūzas notecināt ūdeni. Novāriet garneles vārošā sālsūdenī 3 – 4 minūtes, atdzesējiet, notīriet no mizas. No citrona izspiediet sulu un samaisiet to ar eļļu, pievienojot šķidrumu no kukurūzas. Salāttraukā ielieciet rīsus, kukurūzu, garneles, tomātus, papriku, banānus un sasmalcinātus zaļumus. Pievienojiet mērci, apmaisiet. Pārkaisiet ar riekstiem un noformējiet ar kinzas lapām.

 
Padalies

laukudzive.lv © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress