Cepti dārzeņi ar medu un čili



Nepieciešamās sastāvdaļas:

Burkāni 2 lieli
Kālis 1 vidējs
Selerijas sakne 1 vidēja
Pētersīļa saknes 2 vidējas
Ķirbis apm. 150 gr.
Brokolis 3-4 rozetes
Čili 1 pāksts
Medus 2 ēdamkarotes
Sviests 2 tējkarotes
Sāls šķipsniņa
Eļļa 3 ēdamkarotes

Pagatavošana:

Paplātē ar augstām malām ieklāj cepampapīru. Ja nav slinkums mazgāt plāti, var arī neklāt. Ielej tējkaroti eļļas un izsmērē. Visus dārzeņus nomizo un sagriež apmēram vienādos gabalos. Ieslēdz plīti uz 180 grādiem un var ķerties pie čili. Pāksti gareniski pārgriež uz pusēm un izņem sēkliņas. Ja vēlas asāku ēdienu, var sēkliņas atstāt. Iztīrīto pāksti sagriež strēmelītēs. Čili uzber pa virsu sagrieztajiem dārzeņiem. Uzlej pa visu pannu atlikušo eļļu. Ar karoti visu samaisa un liek cepeškrāsnī uz 40 minūtēm. Kamēr cepas dārzeņi, var sagatavot ātri šķīstošos dārzeņus-brokoļi, ķirbji, puķukāposti. Kad pagājušas 40 minūtes, plāti izvelk laukā, un uzber ķirbjus ar brokoļiem. Dārzeņiem vienmērīgi uzliek medu. Ja ir nesacukurojies, tad pavisam vienkārši. Uzliek arī nelielus sviesta gabaliņus, bet kopā ne vairāk par 2 pilnām tējkar., un uzber šķipsniņu sāls. Ar 2 karotēm visu kārtīgi apmaisa. Sviests un medus ātri izkūst karstajos dārzeņos. Liek cepties vēl uz 10 minūtēm.
Padalies

laukudzive.lv © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress