Krēmīgā ābolkūka ar skābo krējumu



Sastāvdaļas:
3 olas,
6 āboli,
1 citrona sula,
200 g biezpiena,
300 g skābā krējuma (liku 1 glāzi, kas ir ~ 250 g),
100 g cukura,
4 ēdamk. mannas,
2 tējk. vaniļas cukura (liku ~ ½ tējk. vanilīna),
šķipsniņa sāls,
kanēlis pārkaisīšanai

Pagatavošana:
1. Nomizo ābolus, izņem serdes un sagriež palielos gabalos. Ieklāj apaļo pannu (~ 26 cm diametrā) ar cepamo papīru un ieliek tajā ābolu daiviņas.

2. Izspiež citrona sulu un pārslaka ar to ābolus.

3. Lielā bļodā saputo olas, pievieno cukuru, biezpienu, krējumu, mannu, vaniļu un šķipsniņu sāls. Kārtīgi samaisa un pārlej pāri āboliem.

4. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī, 180 C temperatūrā, apmēram 1 h, līdz kūka kļuvusi stingra. Vislabāk kūka garšo nākamajā dienā, tādēļ ir vērts to atdzesēt, un pirms pasniegšanas uz nakti nostādināt ledusskapī.
Padalies

laukudzive.lv © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress