Ogu un augļu salāti



Iestājoties vasarai tā vien kārojas kaut kas viegls, atsvaidzinošs un garšīgs. Tā kā vasara ir svaigo ogu un augļu laiks, nebūs grūti atrast dārzā nepieciešamās sastāvdaļas un pagatavot gardus augļu un ogu salātus.

Sastāvdaļas:

  • 150 g zemeņu,

  • 150 g skābo ķiršu,

  • 150 g saldo ķiršu,

  • viens banāns,

  • viens ābols,

  • viena vidēja melone,

  • četras aprikozes,

  • 200 g gaišo vīnogu,

  • viena citrona sula,

  • četras ēdamkarotes pūdercukura,

  • 100 g sarkanā deserta vīna.


Pagatavošana:

Melonei nogriež augšiņu, iztīra, izdobj mīkstumu, mizā izgriež dekoratīvus robiņus. Ābolu un banānu sagriež nelielos gabaliņos, apslacina ar citronu sulu. Aprikozes sagriež nelielos gabaliņos, zemenēm noņem kauslapas, lielākās pārgriež uz pusēm, ķiršiem izņem kauliņus. Izdobto melones mīkstumu un sagatavotos augļus liek traukā, pārlej ar deserta vīnu, kam piejaukts pūdercukurs, uz stundu ievieto ledusskapī. Pilda salātus sagatavotajā melones mizas groziņā, ja vēlas – uzkaisa sasmalcinātu ledu.

Avots: nra.lv /Ilze Zonne

 
Padalies

laukudzive.lv © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress